23 юли 2015 г.

Предсънният свят на Стаси

Едно от нещата, които Стаси много, ама много обича, е времето преди да заспи. Тогава жабчето ляга по гръб, слага ръце под главичката си, лапва стръкче трева, а коремчето му щръква под завивката. И започва да си представя...

Добре дошли в предсънния свят на Стаси.


Ето я като принцеса. Зелена принцеса. С жълта рокля, ама от онези хубавите, принцеските. И обувките са жълти – да отиват на роклята. Разбира се, Стаси има и коронка – невероятно красива и прозрачна. Когато е зелена принцеса, жабчето е с къдрици, които приказно падат върху жълтата й рокля и раменцата й. Повече от ясно е, че Стаси танцува просто прелестно. И е непрекъснато канена на приеми.   

А сега Стаси е лекар. С бяла престилка и бяла шапка. И много, ама много е сериозна, защото пациентите й никак не са малко. Доктор Стаси е учила много, за да помага на болните да оздравеят. И сега тича притеснено от легло на легло. Но макар и забързана, тя не забравя да се усмихва на всеки и да го погалва не само с поглед. Затова всички обичат доктор Стаси и отиват на преглед даже и когато нямат никакви оплаквания. Просто така, за да им се усмихне и да ги погали.

Сега пък Стаси е балерина. Ето я на огромна сцена под един още по-огромен прожектор. Залата е пълна и всички са омагьосани от Стасиния танц. Когато е балерина, жабчето се върти невероятно дълго. Гледайки я, всички забравят, че жабчетата нямат криле и очакват всеки момент да вдигнат поглед нагоре, проследявайки полета й.

Очите на жабчето се затварят. Иска й се да остане още поне малко с танца си, но вече е време да заспи. В ъгълчето на устните й се появи мъничка усмивка - Стаси засънува нещо красиво и добро.


  


0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Жабчето Стаси Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template