6 юли 2015 г.

Жабчето Стаси готви


Днес Стаси реши да покани гости. Реши, че ще е много забавно да бъде домакиня – да изчисти къщичката си, да подреди дрехите в гардероба си и да направи някоя вкусотия.

Всичко вървеше добре, докато не дойде редът на готвенето. Тук е моментът да ти издам една малка тайна – Стаси не умее да готви. Шшшттт, не казвай това на никого, чу ли?


Жабчето помоли Мецана да й даде рецепта за вкусни и лесни ястия. Мечката е библиотекарката на гората и ги разбира тези работи. Готово, менюто вече е ясно - вкусна супа от коприва, сочна зелена салата и невероятни задушени зеленчуци.

Стаси се зае с готвенето. Имаше пет часа – щеше да се справи, разбира се, че даже й оставаше време да си отдъхне от напрежението.

Готвенето обаче се оказа много по-трудно, отколкото тя си представяше. Когато се огледа, видя, че целият под е покрит с какво ли не – брашно, салата, сол... За жалост, и крайният резултат не беше особено добър. Супата, която трябваше да бъде вкусна, всъщност имаше странен мирис и цвят. Сочната зелена салата стана пресолена и кисела, а невероятно вкусните задушени зеленчуци бяха с доста особена форма. Затова и жабчето реши да не поднася обяд на своите приятели.

„Не е лесно да си домакиня”, въздъхна Стаси.

И все пак веселба имаше. Гостите й бяха донесли кекс, жабчето пък можеше да прави вкусен чай, така че денят не мина без почерпка. А когато Стаси им разказа какво се беше опитала да сготви, цялата гора се огласи от техния смях.

Нали затова са приятелите. Да можеш да се забавляваш с тях, въпреки всичко.



 

Жабчето Стаси Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template