6 август 2015 г.

Стаси и Лени

Когато беше много малка, Стаси обичаше да си играе с едно еленче от гората. Тъй като не можеше още да говори много добре, жабчето го наричаше „Лени” и дори и след като поотрасна малко, продължи да се обръща към него така.

Стаси и Лени се разбираха чудесно. Смееха се непрекъснато,  измисляха какви ли не забавни неща и никога не се караха. Понякога правеха и бели, но това също беше много смешно. Освен когато не ги наказваха заради тях, разбира се.


Един ден обаче Лени каза, че със семейството му ще се местят в друга гора. Стаси се натъжи много, дори си и поплака, но нямаше какво да се направи.

Минаха дни, после месеци... Изтърколи се цяла една година. Жабчето си намери нови приятели, но винаги имаше нещо, което й напомня за игрите с Лени. Тогава Стаси спираше за момент, очичките й се затваряха, коремчето й се стягаше и тя тежко въздъхваше.

Скоро в гората се чу, че идва ново семейство. Любопитната Стаси се втурна заедно със своите приятели да поздравят новодомците.

Още в гръб тя позна Лени. В първия момент леко се притесни, защото не беше сигурна дали еленчето я помни. В този момент обаче и Лени видя своята приятелка и всички съмнения изчезнаха.

Имаха да наваксват с толкова истории, игри и смях, че дори всичкото време на света нямаше да им стигне.

Днес Стаси разбра, че за истинските приятели нямат значение разстоянията, които ги делят, и времето, в което не са били заедно. И че при повторна среща между тях всичко започва оттам, откъде е било спряло.  

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Жабчето Стаси Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template