27 юли 2015 г.

Влюбената Стаси

0 коментара
Една сутрин Стаси се събуди с много особено чувство. Нещо я гъделичкаше и танцуваше вътре в нея. Жабчето стана и се погледна в огледалото. На лицето й се беше появила усмивка, която преди това не знаеше, че я притежава.

Стоеше си така усмихната и с гъделичкащо коремче и се чудеше какво става.  

И изведнъж се сети. Вчера се запозна с едно водно конче. Говориха си, разказваха си смешки, разхождаха се... Още тогава Стаси започна да се чувства по този особен начин. Поогледа се още малко, помисли и реши – май се беше влюбила.

23 юли 2015 г.

Предсънният свят на Стаси

0 коментара
Едно от нещата, които Стаси много, ама много обича, е времето преди да заспи. Тогава жабчето ляга по гръб, слага ръце под главичката си, лапва стръкче трева, а коремчето му щръква под завивката. И започва да си представя...

Добре дошли в предсънния свят на Стаси.

20 юли 2015 г.

Важен ден

Днес поканиха Стаси на парти в съседното градче. Тази новина я развълнува много, тъй като досега не е ходила на непознато място. Но също така жабчето леко се и притесняваше, защото щеше да бъде без приятелите си. След кратък размисъл обаче реши, че няма повод за притеснение – непременно ще си изкара добре. Дори ще си намери още много, ама много приятели, на които ще гостува всяка събота или неделя.

16 юли 2015 г.

Стаси и тъмното

Още от съвсем малка, когато Стаси лягаше да спи в креватчето си, усещаше, че до нея се намира Нещо, което всеки път я караше да се страхува. Това Нещо беше Тъмното. И колкото повече порастваше, толкова повече се страхуваше, защото почваше да вижда в тъмното все по-страшни и по-страшни неща. 

Тъмното й пречеше да заспи. Всяка вечер, лягайки, Стаси си стискаше очите. Но колкото повече ги стискаше, толкова по-страшно й ставаше. Мислеше, че ако просто се завие през глава, ще спре да й е страшно, но...

13 юли 2015 г.

Слънцето на Стаси

Сигурна съм, че ти си имаш мечта, която може да е тайна, а може и всички да знаят за нея. Общо взето си е редно всички ние да имаме поне едно-единствено желание. Многото мечти обаче също не пречат. Наречете Стаси страннаособена, необичайна, но нейната мечта беше да има свое си слънце.

Днес жабчето срещна животни, които само се оплакват – колко им е горещо, колко е силно слънцето, как ги боли главата от този пек. И Стаси всеки път се натъжаваше много. Ама много, много. Огромно много. Защото винаги си е мислела, че слънцето е направено, за да радва. Че то раздава усмивки и в замяна получава само усмивки.

9 юли 2015 г.

Жабчето Стаси обича

Всеки си има любима играчка. Ти навярно  си мислиш, че можеш да обичаш само едно-единствено нещо - куклата си. Или плюшеното си мече. Или зеления си динозавър. Защото когато обичаш, го правиш толкова силно, че нямаш време и място за повече неща. Обаче знаеш ли, че това изобщо е така!?

Сърцето на жабчето Стаси е толкова голямо, че там може да се съберат 100 000 жабчета. Че даже десет пъти по толкова.

6 юли 2015 г.

Жабчето Стаси готви


Днес Стаси реши да покани гости. Реши, че ще е много забавно да бъде домакиня – да изчисти къщичката си, да подреди дрехите в гардероба си и да направи някоя вкусотия.

Всичко вървеше добре, докато не дойде редът на готвенето. Тук е моментът да ти издам една малка тайна – Стаси не умее да готви. Шшшттт, не казвай това на никого, чу ли?

2 юли 2015 г.

Зъбчето на жабчето

Всичко започна една сутрин, когато Стаси се събуди, погледна се във водното си отражение и се стресна от вида си. Лявата й буза беше толкова подута, че все едно си имаше второ коремче, само че на лицето. Това никак не се хареса на Стаси. Погледна се пак, пипна се по подутата буза и усети силна болка. Стаси даже си поплака.

Какво ли не опита жабчето, за да спре болката – прави си компреси, гали си бузката, пробва да й мине със сън... 

 

Жабчето Стаси Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template